Skoči na glavno vsebino
Osmošolci so prepoznavali vonje in okuse

Osmošolci so prepoznavali vonje in okuse

V petek, 16. februarja, so imeli osmošolci naravoslovni dan na temo Hrana, vonji in okusi. Kot pred tednom dni z devetošolci, sta tudi tokrat delala z učenci Miha in Katarina iz Velenja. Predstavila sta jim osnovne skupine aditivov v prehrani, čemu se uporabljajo,...

Zdrava prehrana na pustni torek

Zdrava prehrana na pustni torek

Na pustni torek smo učiteljice zgodaj zjutraj namesto krofov cvrle bučke in jajčevce, kuhale fižol, grah, korenček, cvetačo, brokoli, brstični ohrovt, rezale papriko, paradižnik, kumare, rdečo redkvico… Četrtošolci so ta dan imeli naravoslovni dan na temo Zobje in...

Namenski dan – Duševno zdravje otrok in mladih

Danes je bil na šoli malo drugačen dan, namenjen našemu boljšemu počutju na šoli in doma. Za uvod nam je  gospa Janja Mišič, psihologinja s Centra za krepitev zdravja, na kratko predstavila današnjo temo. Nato smo se odpravili k različnim dejavnostim, kjer smo se...

Po kruhu diši

Po kruhu diši

Kulturna prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku in zaključek Erasmus + projekta z naslovom Ljudske pripovedke Slovenije in Avstrije. Prireditev v naši telovadnici smo pričeli s petjem slovenske himne. Eva in Oskar sta predstavila pomen kulture in izpostavila...

SVETOVNI DAN GLASNEGA BRANJA

SVETOVNI DAN GLASNEGA BRANJA

Peti februar je Svetovni dan glasnega branja. Obeležili smo ga z medgeneracijskih druženjem v šolski knjižnici. Devetošolci so prvošolcem brali slovenske uganke, basni in pripovedke. Med branjem ljudskega slovstva so stkali nova poznanstva in izmenjali lepe besede v...