(02) 80 51 680 info@2os-slb.si
Select Page

Spoštovani učenci in starši!

Čeprav smo tokrat v situaciji, ki nam je že malo bolj znana, je ta povsem drugačna od našega vsakdana. Izobraževanje, delo na daljavo je naporno, pri tem pa nas še skrbi za naše zdravje in zdravjih naših najdražjih, pogrešamo naše bližnje, sošolce … Po drugi strani pa imamo več časa za našo družino in za aktivnosti, ki jih drugače ne izvajamo. Ta čas lahko dobro izkoristimo, zato je pomembno, da se osredotočimo na to kar imamo in kar lahko počnemo, čeprav mogoče na drugačen način. Kljub vsemu pa se pojavljajo različne stiske, včasih samo potrebujemo nekoga, ki nas bo poslušal.               

             

 

KAM PO POMOČ?

Učenci in starši, pomoč lahko kadarkoli poiščete pri učiteljih ali razrednikih. Na voljo pa sva vam tudi svetovalni delavki. Kontaktirate naju lahko preko MS Teams ali preko email naslovov:

Za pomoč pa se lahko obrnete tudi na organizacije, ki so dostopne na spodnjih straneh:

Fitnes za možgane

Si danes že razmigal svoje možgane?

POZITIVNA MISEL ZA PONEDELJEK

Vedno se zdi nemogoče, dokler ni narejeno. (N. Mandela)

DAN SLOVENSKE HRANE

Vsak tretji petek v mesecu praznujemo dan slovenske hrane in spremljajoči tradicionalni slovenski zajtrk. Čeprav bo letos potekal nekoliko drugače, je vseeno prav, da cenimo in se zahvalimo za vse domače dobrote.

Morda pa se danes preizkusiš v svojih kuharskih sposobnostih in ustvariš nekaj domačega.

Si se potrudil in prišel do vrha stopnic?

KAJ LEPEGA PA SE JE TEBI ZGODILO?

Poišči vsaj eno dobro stvar, ki se ti je danes zgodila. To zapiši na listek in ga shrani v svoj kozarec sreče.

Če usmerimo svojo pozornost na pozitivne dogodke izboljšamo svoje počutje. Še posebej takrat, ko nam ne gre vse tako, kot smo si zamislili.

 

POZITIVNA MISEL ZA DOBER DAN

Dostopnost