
Žulili smo žulike
Letošnje šolsko leto smo druženje z vrtčevimi otroki pričeli malo drugače, saj so nas ti otroci že lani obiskovali in šolske prostore že dobro poznajo. Da naša sodelovanja brodijo slastne sadove, se najprej...

Mladi zgodovinarji o generalu in pesniku Rudolfu Maistru
Naši osmošolci so v okviru obeležitve dneva Rudolfa Maistra predstavili življenje in delo generala Rudolfa Maistra v Fotografskem muzeju Maribor v okviru Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Generala Maistra so predstavili kot vojaka in umetnika, ki je bil...

PO ŽELEZNI CESTI DO KNJIŽNEGA SEJMA
V četrtek, 28. novembra 2024, smo z devetošolci, ljubitelji knjig, obiskali 40. Slovenski knjižni sejem v Ljubljani. Z vlakom smo se odpeljali do Ljubljane, kjer smo si ogledali večje znamenitosti starega dela prestolnice. Vstopili smo v hram znanja, kakor je Narodno...

Zbiranje papirja

MEDNARODNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK
V letošnjem šolskem letu smo se prvič vključili v mednarodni projekt izmenjave knjižnih kazalk Bookmark Exchange Project, ki ga organizira IASL (Mednarodna zveza šolskih knjižnic). V projektu učenci izdelajo knjižne kazalke poljubnih oblik in jih izmenjajo z...
Področno tekmovanje v košarki
Na Ptuju je potekalo področno tekmovanje v košarki. Naši učenci so prikazali zelo dobre igre in osvojili 1. mesto. Uvrstili so se na četrt finalno tekmovanje. Čestitke! Neven Ivetić

Hitri lončki tudi za petošolce
Imamo zmagovalko hitrih lončkov tudi v skupini 5. razredov. Najhitreje je vse lončke postavila Mija Ovčar iz 5. b razreda. Za postavitev je potrebovala 3,875 sekund. ČESTITAMO. Mentorica: Natalija Kaučič [ngg src="galleries" ids="662"...

Teden slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
Prejšnji teden, 11. – 15. novembra, smo na šoli obeležili teden slovenske hrane, ko smo otrokom za malice in kosila ponujali tradicionalne slovenske jedi. Teden slovenske hrane smo zaključili v petek, 15. novembra, s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Učencem smo za...

Zdrava slovenska malica
V tednu slovenska hrane, ki se je zaključil s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, so imeli šestošolci naravoslovni oz. »gospodinjski« dan na temo Kultura prehranjevanja in zdrava prehrana. Predhodno so na domačih knjižnih policah in v knjižnici poiskali knjige o...

Utrinki iz Tehnoparka v Celju
V sredo, 13. novembra, so osmošolci spoznavali in raziskovali človeško telo in druge zanimive vsebine v Tehnoparku v Celju. Organe iz človeškega telesa so imeli v svojih rokah. V posebnem kotičku so spoznavali, kako je zgrajeno in kako deluje oko ter kakšne napake...